Ochtendplas

“Mááááám! Máámaáááá!“ Ik word wakker van het geroep van mijn dochter. Ik wil niet opstaan, het is pas 7 uur en ik hoef pas over een half uur op te staan. Ik probeer het geluid nog even te negeren, maar ik weet dat ze niet zal stoppen. Zuchtend sleep me uit bed, ik ben nu toch wakker, en loop naar haar kamertje. En daar staat ze, klaarwakker, in haar ledikantje en kijkt me lachend aan. Ik til haar op en leg haar op de commode, haar luier is vast nat. En ja hoor, zelfs nog warm van de ochtendplas.

Ik verschoon haar en ze loopt mee naar ons bed, kruipt er nog lekker bij en valt weer in slaap. Ik niet. Ik baal. Ik denk na. Dochterlief werd dus wakker van de plas en riep mij. En ik wilde nog even doorslapen… Overdag gaat ze altijd op het potje, ze begrijpt hoe het allemaal zit met de poep en de plas. Wat doe ik nou met die ochtendplas? Ze kan nog niet uit haar bedje klimmen. Zou ze me daarom roepen? Omdat ze de plas aan voelt komen? En ik dan te laat bij haar ben zodat ze de plas toch laat gaan? De katoenen luier zit erg vol elke ochtend, dus dat zou best die plas kunnen zijn! Dan is dus het probleem dat ze niet uit haar bed kan komen!

’s Middags na het middagslaapje (droge luier!) gaan we direct oefenen: ik laat haar zien hoe ze uit haar ledikantje kan klimmen. Na enig oefenen, ze is nu nèt 2, lukt het. Ik vertel haar dat ze nu óók elke ochtend uit haar ledikantje mag klimmen.

We gaan er direct mee beginnen.

Ik zet de wekker 10 minuten eerder en probeer zachtjes mijn dochter wakker te maken. Dat gaat goed: ze voelt de volle blaas al en is direct wakker. Ik laat haar zelf uit haar bedje klimmen en loop met haar naar de badkamer waar het potje staat. Ze doet zelf de droge(!) luier af en ze gaat zitten. De ochtendplas klatert! Snel een schone luier aan en hup, samen in ons bed.

Dit hebben we 14 dagen volgehouden. Elke ochtend vertelde ik haar dat ze een grote meid was en dat ze mama niet meer hoefde te roepen, dat ze helemaal zelf naar het potje mocht gaan. Na 14 dagen zette ik de wekker weer op 7.30 uur en ja hoor: ze deed het zelf. Nadat ze klaar was, kroop ze bij haar slapende moeder in bed. Fijn voor haar en fijn voor mij!

Volg je Kaatje Katoen al op Instagram? We vinden het altijd leuk als
je ons tagt in je wasbare avonturen!

PS: Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe blogs, nieuws en acties? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
De waardering van www.kaatjekatoen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 241 reviews.