Hoe werkt het?

Een van de eerste vragen die bij je opkomt bij het gebruik van wasbare luiers is waarschijnlijk ‘hoe werkt het?’ Bij Kaatje Katoen vinden we het belangrijk dat we jou de juiste kennis meegeven om de wasbare luiers optimaal te gebruiken! Hieronder vind je meer informatie over de wasbare luiers en hoe het systeem werkt.

Zo werkt het!

Dit filmpje laat in één oogopslag zien hoe het werkt om wasbare luiers te gebruiken.
 

Wat zijn de voordelen?

Minder afval: Je bespaart 5.500 wegwerpluiers per kind. Je kind produceert nauwelijks afval.
Altijd in huis: Niet op het laatste moment naar de winkel rennen om nieuwe luiers te halen. Niet meer sjouwen met pakken.
Beter voor de heupjes: Een wasbare luier kan groter zijn dan een wegwerpluier. Voor je baby is een bredere stand van de beentjes positief voor de ontwikkeling van de heupjes.
Eerder zindelijk: Je kind voelt wat het doet en zal daardoor eerder zindelijk zijn. Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen in wasbare luiers na 2 tot 2,5 jaar zindelijk zijn. Dat is een jaar eerder dan bij wegwerpluiers.
Simpel en schoon: Handige inlegvellen vangen de ontlasting op. Je spoelt deze papieren inlegvellen mét inhoud door de wc of je doet ze in een afvalemmertje. De luier gaat gewoon in de luieremmer.
Beter voor de huid: De tere huid van je kindje kan door de laagjes stof van de luier volledig ademen.
Goedkoper: De investering in wasbare luiers verdien je snel terug. Het scheelt je al snel €500,- tot €700,- per luierperiode, daarin zijn de waskosten meegenomen. Wist je dat je extra geld bespaart door wasbare billendoekjes te gebruiken?

Zijn er nadelen?

Je moet wassen, de was ophangen. Gelukkig zijn er wasmachines en eventueel een droger die je dat werk uit handen kunnen nemen.

Je investeert in één keer een groot bedrag. Een luierpakket hoort wat ons betreft thuis in het rijtje babyuitzet. Tip: vraag cadeaubonnen van Kaatje Katoen aan je kraambezoek. Uiteindelijk zijn wasbare luiers goedkoper dan wegwerpluiers.

Wat heb je nodig?

Wij geven je graag alle informatie over de wasbare luiers en hoe het werkt. In het begin verschoon je je kind na iedere voeding. Een pasgeboren baby voed je 7-8 keer per 24 uur. Dan heb je dus best veel luiers nodig. Als je elke 2 dagen wast, weten we uit ervaring dat je met 20-24 luiers prima uitkomt met wassen en drogen. Zo grijp je dus ook niet mis! Niet teveel luiers, maar ook niet te weinig. Klik hier voor onze wasbare luierpakketten.

Stappenplan

Klik systeem
1.  Maak de luier eenmalig op maat door middel van drukknopen aan de voorzijde. Dit geldt alleen voor one-size luiers, niet voor luiers met verschillende maten.

Luier met inlegvel
2. Leg de luier open en leg er een papieren inlegvel op; dit vangt de poep op!

Baby verschonen3. Doe de luier om bij je kindje en sluit het klittenband. Zorg ervoor dat de luier goed in de liesjes zit.

Luieremmer
4. Verschonen: haal het inlegvelletje (met de poep) eruit en gooi het weg. Stop de luier in de luieremmer met het wasnet.

Wasmachine5. De vuile luiers bewaar je zonder spoelen of inweken. Na 2/3 dagen ga je wassen. Stop de luiers met wasnet en al in de wasmachine en was op 40-60°.

Luiers waslijn
6. Hang de was op of stop het in de droger.

Luiersystemen

De basis van al onze luiers is hetzelfde: een absorberende binnenkant van stof (bamboe, biologisch katoen of microvezel) met een waterdichte buitenkant.

Eéndelig luiersysteem

De naam zegt het eigenlijk al: deze wasbare luier bestaat uit 1 complete luier en lijkt het meest op een wegwerpluier. De binnenkant bevat het absorberende gedeelte en de buitenkant is de waterdichte laag. Deze luier is het meest gebruikersvriendelijk, maar niet altijd geschikt voor de nacht.

 

Tweedelig luiersysteem

Bij dit systeem zit het absorberende gedeelte los van de waterdichte laag.

De losse, waterdichte overbroekjes hoeven niet na iedere luierwissel in de wasmachine maar kunnen tussentijds gewoon even luchten en opnieuw gebruikt worden.

Er zijn luiers in 1 maat verkrijgbaar, maar er zijn ook luiers beschikbaar die mee kunnen groeien en dus verstelbaar zijn.

Deze luier is al voorgevormd. Je hoeft niet meer te vouwen. Over deze luier gaat ook een overbroekje. Dit tweedelige systeem staat bekend als het meest lekvrije systeem binnen de luierwereld.

Losse inleggers worden in het overbroekje geklikt/gelegd. Vaak hoeft alleen de inlegger vervangen te worden en kan het overbroekje nog een keer gebruikt worden.

Vouwluiers zijn luiers die niet zijn voorgevormd, maar die gevouwen moeten worden. Voorbeelden van vouwluiers zijn hydrofiele luiers en prefolds.

Heb je nog vragen?

Kijk eens bij de meestgestelde vragen of neem contact op met een consulent bij jou in de buurt. Zo weet je snel hoe het werkt om wasbare luiers te gebruiken. We hebben de contactgegevens voor je op een rijtje gezet.

Je kunt ons ook een berichtje sturen via Instagram of de Facebook-pagina.

Bel je liever? Dan zijn we op ma-di-do-vr bereikbaar via +31(0)317-310183.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
De waardering van www.kaatjekatoen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 241 reviews.