Een luierloze baby

Een luierloze baby, het kan!

Een baby krijgt een luier om. Punt. En dat blijven we doen, tot zeker wel een jaar of 2, vaak nog langer. Maar wist je dat het ook anders kan?

Dat kan dus, met BZC, ook wel de “Diaper Free Baby” methode genoemd. Had ik dat maar eerder geweten! Ik had het best graag willen proberen. Mijn zoonje is inmiddels hartstikke zindelijk. Ik ben te laat. Maar plast jouw kindje nog wel vrolijk in het rond? Lees dan even verder. Want misschien roep je anders ook wel over een tijd: “Had ik dat maar eerder geweten!”

De luierloze baby

BZC staat voor Baby Zindelijkheids Communicatie en het is geen zindelijkheidstraining, maar een vorm van communicatie met je baby. Het idee hierachter is dat baby’s (net als de meeste dieren trouwens)zichzelf van nature niet willen bevuilen. Er zijn allerlei variaties om BZC toe te passen, maar de basis is het bewust observeren en communiceren met je baby, zodat je de signalen voor plas en poep leert kennen. De kunst is dan om zo snel mogelijk een potje of wc aan te bieden en afwachten of er iets gebeuren gaat. Hoe tof is het dan als het lukt! Een soort geheimtaal tussen jou en je kindje.

Wat er niet aankomt, hoeft er ook niet af

Misschien denk je nu: “daar heb je weer zo’n methode!”, maar eigenlijk is BZC gewoon een term voor iets heel natuurlijks. Vroeger hadden ze niet eens luiers. En in bepaalde delen van de wereld is het nu nog steeds volkomen normaal om je baby luierloos te dragen of rond laat lopen. Als je erover nadenkt: eigenlijk is het heel gek om je kindje eerst in een luier te laten plassen en poepen, om het ze vervolgens weer af te leren!

Last but not least: een bijkomend voordeel is dat het een hoop rotzooi scheelt. Een voorbeeld uit de praktijk: je kindje heeft net in de luier gepoept en gaat er daarna eens lekker bij zitten. Hopsakee! Veeg dat maar eens schoon, daar ben je dan wel even zoet mee. Het is veel minder werk om billetjes af te vegen waarbij de boel gewoon in een potje of wc is gevallen.

Met zonder luier

Zoek jij de zekerheid van een luier (bv voor onderweg of als je bezoek hebt), maar de vrijheid om het anders te doen?  De EasyFree van Popolini (Niet te verwarren met de Easyfit van TotsBots!) is een luier die je makkelijk kunt openen, maar die niet helemaal af hoeft. Door de buikband blijft de luier op de heupjes hangen en kun je de flap gewoon naar achter houden. Schoentjes en broekjes hoeven dus alleen maar op de enkels en kunnen gewoon aan blijven.

Deze luier is dus super handig wanneer je aan BZC doet of een eigen vorm van potjestraining. Omdat video vaak meer zegt dan 20 foto’s, hebben we een filmpje op onze site gezet zodat je makkelijk kunt zien hoe het werkt.

Volg je Kaatje Katoen al op Instagram? We vinden het altijd leuk als je ons tagt in je wasbare avonturen!

PS: Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe blogs, nieuws en acties? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
De waardering van www.kaatjekatoen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 241 reviews.