9000 tampons!

Er heerst soms best nog wel wat taboe op ongesteld zijn. Waarom eigenlijk? Het hebben van een maandelijks terugkerende menstruatie is namelijk een teken van goede gezondheid en het bewijs dat het lichaam werkt zoals het hoort, voor zover je dat aan de buitenkant kunt zien natuurlijk.

Ongesteld zijn is voor de meeste vrouwen niet hun meest favoriete gebeurtenis. Sommige vrouwen hebben last van stemmingswisselingen en kunnen (veel) pijn ervaren. Niet te vergeten… al die chemische attributen die je in je onderbroek of in je lichaam moet stoppen. Wist je dat een vrouw gemiddeld zo’n 9000 tampons in haar hele menstruerende leven gebruikt? Er zit aardig wat plastic in wegwerpmenstruatieproducten, dat wil je liever niet bij je intieme zone gebruiken. Het is niet alleen belastend voor jezelf, maar ook voor het milieu.♻️

Steeds meer vrouwen zoeken naar alternatieven. Neem bijvoorbeeld de menstruatiecup, die wordt steeds populairder. Een duurzaam en hygiënisch alternatief voor tampons. De cups zijn gemaakt van zuivere siliconen van medische kwaliteit, zonder toevoeging van chemicaliën en gaan ongeveer 10 jaar mee.

Geen gedoe met tampons die je elke 4 á 6 uur moet verschonen, je kunt de cup 12 uur inhouden. Geen verrassingen voor je partner of huisgenoot als de prullenbak weer moet worden geleegd. Geen vervelend droog gevoel tijdens de lichte dagen zoals bij tampons.🌵

Moeilijk zo’n cup legen? Helemaal niet. Je leegt de cup in de wc, daarna doe je de cup onder de kraan, even omspoelen en klaar voor de volgende ronde. Aan het einde van je menstruatie moet je de cup 5 minuten uitkoken, daarna kun je de cup opbergen tot de volgende menstruatie.

We hebben hele mooie nieuwe menstruatiecups in onze webshop. In verschillende maten verkrijgbaar, ook voor pubers.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
De waardering van www.kaatjekatoen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 241 reviews.