Wie is de vrouw achter Petit&Jolie?

Ik, Esther, heb Petit&Jolie in 2013 opgericht. Na jaren werkzaam te zijn in de voedingsmiddelenindustrie begon het op gegeven moment te kriebelen. En te knagen. Ik vroeg me steeds meer af waar ik nu eigenlijk mee bezig was, of ik daar nog wel achter stond.

Het antwoord was nee. Ik stond er niet meer achter. Ik was veranderd. De jaren ervoor had ik twee kleintjes op de wereld gezet en ik wilde het beste voor mijn kinderen en dat zij leerden genieten van het natuurschoon op onze wereld. Door deze wens en de ervaringen in mijn vorige banen realiseerde ik me dat we veel meer inzicht moeten krijgen én geven in de keten van een product.

Er wordt te weinig stilgestaan bij waar een product vandaan komt en waar het na gebruik naartoe gaat. We kopen iets in de winkel, gebruiken het en daarna gooien we het weg. Klaar. Het product wordt alleen beoordeeld in deze fase, tijdens het gebruik, maar niet in de periode daarvoor of daarna. Is dat niet gek?

Bij verzorgingsproducten blijkt dat 60% van wat wij als volwassen op ons huid smeren in onze bloedbaan terecht komt. De huid van een baby is 5x dunner dan die van een volwassene, dus kun je nagaan wat de babyhuid allemaal opneemt…

Wat je op je lichaam en dat van je kleintje smeert, moet voor mij, net als wat je eet, natuurlijk zijn, je zou het op moeten kunnen eten. Of het smakelijk is, dat is een tweede.
En dan hebben we het nog niet over alles dat we door het doucheputje spoelen, en wat dat doet met de natuur…

Ik gooide mijn baan en zekerheid overboord en besloot een verzorgingslijn voor baby’s te ontwikkelen.”

Alles wat ik zelf belangrijk vond nam ik mee in de ontwikkeling van mijn producten: Alles moest van 100% natuurlijke oorsprong zijn, ik zou zoveel mogelijk gebruik maken van biologisch geteelde producten en 0% parabenen, paraffine, SLS, minerale oliën, etc. gebruiken. En hoe dan ook wilde ik een natuur cosmetica certificaat ontvangen. Verder moest het goed zijn voor de droge en gevoelige huid, want tegenwoordig hebben steeds meer kinderen een droge en gevoelige huid. Ook wilde ik eerlijke communicatie, zodat de consument precies weet wat hij/zij koopt.

Petit&Jolie werd geboren.

Elk product van Petit&Jolie moet aan eerder genoemde voorwaarden voldoen. En dat lukt. En daar ben ik trots op. Maar ik blijf kritisch op alles wat we doen. Zo ben ik bezig met duurzamere verpakkingen: de plastic flesjes met een doorzichtig dekseltje zijn bijvoorbeeld gemaakt van gerecycled plastic, de kartonnen doosjes zijn gemaakt van hergebruikt papier, dus het begin is er.

Ik ben me er ook van bewust dat het soms lastig is om alles maar duurzaam en biologisch te doen. Dat vind ik zelf ook. Maar als we allemaal elke dag één dingetje doen, zoals een keer extra de fiets pakken in plaats van de auto, of een keer de biologische rijstwafels kopen in plaats van de gewone, dan komen we met z’n allen al een heel eind. En net dat kleine verschil maken in de keten. En daar begint het allemaal mee.

Esther, Petit&Jolie

Volg je Kaatje Katoen al op social media? We vinden het altijd leuk als
je ons tagt in je wasbare avonturen!

PS: Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe blogs, nieuws en acties? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
De waardering van www.kaatjekatoen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 241 reviews.