Thuisplassen

In deze tijd merken we bij Kaatje Katoen dat het goed loopt met de verkoop van oefenbroekjes en ons boekje “Zindelijk, nu al?” en we denken dat er zeker een relatie ligt tussen ouders die thuiswerken en kinderen die thuis zijn.

Jaren geleden kwamen we om in de telefoontjes over zindelijkheid. We beantwoordden alle vragen en noemden onszelf het landelijk punt “voor al uw vragen over zindelijkheid”. Er ging best veel tijd inzitten en we bedachten dat we een betaalde telefoonlijn op konden zetten – dat had je toen nog – of eens iets op papier moesten zetten.

Loes en ik besloten om een boek te schrijven. We zijn erg praktisch ingesteld, dus die praktijkervaring zat wel goed, maar wetenschappelijke onderbouwing, daar zijn we ook dol op. Het bleek dat de Universiteit van Antwerpen veel onderzoek deed op dit gebied, interessant! We legden contact en werden uitgenodigd om bij hun congressen aanwezig te zijn. We kwamen er al snel achter dat zij als vrijwel enige uni ter wereld grootschalig onderzoek naar zindelijkheid doen. Fijn, vlak bij huis!

We bedachten een tien-stappen-plan en geven ook antwoord op vragen zoals hoe je het samen doet met het kinderdagverblijf, bedplassen, als het gewoon niet zo loopt zoals je had gehoopt. Verder vind je er tips van onszelf in, tips van klanten en onze consulenten en dat alles onderbouwd door de wetenschap. En wijzigt het inzicht in de wetenschap, dan wijzigt ons boekje ook.

Drie tips geven we je alvast mee:

  1. je moet je kind leren om op een potje of wc te gaan, het gaat niet vanzelf, net zoals fietsen.
  2. denk niet dat het maanden duurt voordat je kind zindelijk is, het kan in 2 weken klaar zijn.
  3. een praktische tip: zorg ervoor dat de voetjes van je kind worden ondersteund als hij of zij op de wc zit: met bungelende beentjes kan niemand plassen of poepen – probeer het zelf maar.

Dus kijk naar je kind van 1,5 jaar of ouder, lees het boek en begin. Zó heerlijk om geen luiers meer te hoeven gebruiken! Klinkt best raar uit de mond van een bedrijf dat luiers verkoopt, maar  onze drijfveer is en blijft een wereld met minder afval achter te laten, juist voor die kindjes, dus dan is het zo gek nog niet 😉

Succes met oefenen en blijf gezond!

PS: Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe blogs, nieuws en acties? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
De waardering van www.kaatjekatoen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 241 reviews.