Normaal is een buigbaar begrip

Hoe weet je of iets normaal is? Wat is normaal?

Om precies te zijn:
‘nor·maal’ – (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord) is datgene wat door de meeste mensen geaccepteerd wordt of dat wat de meeste mensen doen. Het wijkt niet af van de gangbare praktijk, ofwel iets verloopt volgens de regel.’

Dus… wat betekent het nou!? Eigenlijk is het best abstract! Iedereen interpreteert normaal op een andere manier.

Wasbare luiers vinden wij al jaren de normaalste zaak van de wereld. We zijn helaas nóg in de minderheid in vergelijking met het gebruik van wegwerpluiers, dus wij, als webshop van wasbare luiers, zijn blijkbaar abnormaal. We wijken af van de “gangbare praktijk”. Maar wie zegt dat gangbaar goed is?

Vroeger vonden we het normaal om elke dag vlees te eten. Als vegetariër werd ik 15 jaar geleden altijd verbaasd aangekeken en mensen zeiden dan: “Eet jij geen vlees, maar wat eet je dan wel?” Het grappige is dat steeds meer mensen het nu normaal vinden om geen (of minder) vlees te eten. De rollen worden langzamerhand omgedraaid. Normaal is een buigbaar begrip.

Wist je dat fabrikant Unilever af wil van de term ‘normaal’ op shampoos en dergelijke. Bijvoorbeeld: “Shampoo voor droge tot normale huid”. Dit zal worden veranderd naar “vochtaanvullende shampoo” of “shampoo voor grijs haar”. Je hoeft in ieder geval niet meer te twijfelen of je wel of niet bij de normale groep hoort, of te denken dat je abnormaal haar hebt.

Natuurlijk ging ik gelijk onze producten bekijken, en ja hoor… daar stond het woord “normaal” op één van onze verpakkingen. Nee, gelukkig niet “zoogkompressen voor normale borsten” maar wel op onze shampoo bars: “Normaal tot vet haar”. Oeps! Vergeef ons!😉 Wie weet zal dit in de toekomst ook worden aangepast. Shop hier de shampoo bars.

Liefs,

Marlien

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
De waardering van www.kaatjekatoen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 241 reviews.