Kwijleballen

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”Header afbeelding staat hier in” module_class=”blog-header” _builder_version=”4.4.8″ background_image=”https://kaatjekatoen.nl/assets/uploads/Header.jpg”][et_pb_row admin_label=”empty row” _builder_version=”4.4.8″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.4.8″][et_pb_row column_structure=”3_5,2_5″ _builder_version=”4.4.8″][et_pb_column type=”3_5″ _builder_version=”4.4.8″][et_pb_post_title categories=”off” featured_image=”off” admin_label=”Titel bericht” _builder_version=”4.4.8″ global_module=”4916″ saved_tabs=”all”][/et_pb_post_title][et_pb_text admin_label=”Breadcrumb” module_class=”Breadcrumb-blog” _builder_version=”4.4.8″ global_module=”4128″] Home » Kwijleballen [/et_pb_text][et_pb_image src=”https://kaatjekatoen.nl/assets/uploads/Kwijleballen_resultaat.jpg” alt=”Kwijleballen” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”4.4.8″ hover_enabled=”0″]

Gek werd ik ervan: mijn kwijlende kinderen. Huilen, huilen! Met rode vlekken op de wangen, zó vervelend, die doorkomende tandjes!

Als ik een vinger in de mond van mijn zoontje stak, begon hij er ijverig op te kauwen, de tegendruk zorgde ervoor dat hij de pijn van het doorkomende tandje niet zo erg meer voelde. Maar ik kon niet de hele dag (en avond) met mijn vinger in zijn mond zitten! Een bijtring gekocht, zo’n ding van plastic, met een rammelende Nijntje aan de binnenkant. Ik geloof dat hij er alleen maar mee gerammeld heeft, de musicus was zich aan het ontwikkelen. Met de kennis van nu over plastic en oplosbaarheid, zeker bij slijmvliezen aan de binnenkant van zijn mond, ben ik achteraf blij dat hij alleen maar rammelde.

Smeren dan maar?

Ik had gehoord van een smeerseltje dat je op een doorkomend tandje kon smeren, maar dat leek me niks. Ik begreep ook niet hoe dat zou moeten blijven zitten trouwens, op die gladde, harde kaak. Gelukkig kwam ik toen op een beurs bijtwortel tegen, bij een stand van Popolini.

Natuurlijk…een bijtwortel!

De eigenaar van Popolini was verbaasd dat we dat in Nederland niet kenden. Hij vertelde dat het een “uralte Tradition” is, een oeroude traditie en typisch Oostenrijks. Kinderen die tandjes krijgen, kauwen daar op een stuk wortel van de iris. Als je de wortel voor het eerst ziet, vraag je je af of zo’n  hard stukje hout wel in de mond van je kindje hoort, maar als snel merk je dat het door het speeksel zachter en elastischer wordt.

Het doorbreken van de tandjes wordt door het kauwen gemakkelijker. De kaak wordt gemasseerd, net zoals met mijn vinger dus. De druk op de kaak neemt af en speeksel komt vrij, evenals etherische olie uit de wortel. Dat zorgt er dan weer voor dat de pijn afneemt, het verkoelt en verdooft zelfs enigszins de pijn. Ik leerde ook dat er als extra bonus een bloemengeur vrijkomt, die een kalmerende werking heeft, zodat niet alleen de pijn vermindert, maar je baby ook beter kan gaan slapen.

Gekocht, geprobeerd en het werkte!

De voordelen van bijtwortel op een rijtje:

  • massage van de kaak waardoor tandjes gemakkelijker doorkomen
  • pijn vermindert
  • etherische olie verkoelt en verdooft
  • gemaakt van ecologisch verbouwde iris
  • geen plastic in de mond van je kind
  • minder plastic afval
  • je baby kan beter slapen door de bloemengeur die vrijkomt.

Op dat laatste punt kunnen we helaas geen garantie geven, sorry 🙂

Wil je het ook proberen, klik dan hier!

PS: Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe blogs, nieuws en acties? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=”Blog share” module_class=”blog-share” _builder_version=”4.4.8″ global_module=”4679″ saved_tabs=”all”] [blogshare] [/et_pb_text][et_pb_comments show_reply_last_edited=”off|desktop” _builder_version=”4.4.8″ global_module=”4638″][/et_pb_comments][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_5″ module_class=”blog-kolom ” _builder_version=”4.4.8″][et_pb_text _builder_version=”4.4.8″]

Bekijk ook eens 

[/et_pb_text][et_pb_blog posts_number=”3″ show_author=”off” show_date=”off” show_categories=”off” show_excerpt=”off” show_pagination=”off” module_class=”side-blog” _builder_version=”4.4.8″ global_module=”4923″][/et_pb_blog][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
De waardering van www.kaatjekatoen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 241 reviews.