Knakworsten of melkflessen

Een mooi gezond kleurtje

Het is een prachtige dag, geen wolkje aan de lucht. Heerlijk, languit liggen in de zon. Even je best doen voor dat lekkere kleurtje in je gezicht, dat ziet er net iets ‘gezonder’ uit. Nou, laat dat ‘gezond’ maar weg. We weten inmiddels wel dat verbranden slecht is voor onze huid. Maar wist je ook dat iedere vorm van verkleuring eigenlijk al schadelijk is? Er bestaat veel verwarring over blootstelling aan zonlicht. Zonlicht is namelijk ook gezond, het zorgt voor de aanmaak van vitamine D. Maar dit hoeft niet zóveel zon te zijn dat er een kleurverandering van de huid ontstaat. Dus ‘gezond kleurtje’ moeten we maar snel vergeten.

Wie beschermt wie

Blootstelling aan schadelijke UV-straling kun je niet voorkomen, maar we kunnen het wel verminderen door ons op meerdere manieren te beschermen. Gelukkig zit er rondom deze mooie aardbol een beschermlaag, maar dat is niet genoeg. Zeker niet nu de laatste jaren de concentratie ozon in de atmosfeer wordt aangetast door de chemische stoffen die worden geproduceerd. De schadelijke UV-straling die de aarde bereikt, neemt dus ook nog eens toe. Wij moeten onszelf steeds beter gaan beschermen maar ook de aarde, want we willen natuurlijk niet dat zij ons straks helemaal niet meer kan beschermen.

Kindjes smeren ‘m

Kindjes spelen natuurlijk graag buiten, helemaal als het mooi weer is. Het is soms best lastig om ze constant in de schaduw te houden en te blijven smeren. Kinderen ‘kruipen nou eenmaal waar ze niet gaan kunnen’… dus in de zon. Gelukkig is er UV-kleding, een fijne en praktische oplossing. De dunne en zachte shirts zijn ideaal, beschermen tegen de zon en zijn ook perfect om in te zwemmen. Helemaal leuk met bijpassende zwemluiers.

De meesten zullen vakantie vieren in eigen land. Als je terugkomt en ze roepen dat je er gezond uitziet, zal dat vast komen omdat je lekker bent uitgerust. Alvast een fijne vakantie!

Volg je Kaatje Katoen al op Instagram? We vinden het altijd leuk als je ons tagt in je wasbare avonturen!

PS: Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe blogs, nieuws en acties? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
De waardering van www.kaatjekatoen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 241 reviews.