Kleine plasje, grote wasjes

Ze klagen al jaren: de mensen van Miele, AEG, Bosch, Whirlpool. Waarover? Over het feit dat mensen niet meer weten hoe ze de was moeten doen. Nu denk ik zelf dat ze niet zulke ingewikkelde apparaten moeten maken, met wasprogramma’s die niemand gebruikt.

Zeg nou zelf: een programma voor “impregneren” dat op mijn gloednieuwe wasmachine zit, hoe vaak denk je nou echt dat ik dat zal gaan gebruiken? Bij impregneren denk ik vooral aan lekkende naden van een tent. En die stop ik dan weer niet in de wasmachine. Net zoals “kreukherstellende was”, die komt echt wel met kreuken uit mijn wasmachine. Raar.

Er is één soort was die ik wel heel goed kan doen: de luierwas. Het is zo simpel, zei een luierfabrikant eens tegen mij: de vuile luiers in de trommel, zeep toevoegen en aanzetten. In principe heeft de beste man gelijk, maar er is toch een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je lang plezier van je luiers wilt hebben.

Waar moet je op letten?

Ten eerste:
gebruik een goed programma voor je luierwas. Het is de meest vervuilde was die er bestaat: we hebben het over poep en plas. Dat moet goed gewassen worden en de beste methode om je luiers goed schoon te krijgen is om ze op de goede temperatuur te wassen: 60 graden.

Ten tweede:
gebruik een programma dat voldoende water gebruikt. Dus geen spaarknop of stiekem de “kort” knop intoetsen, nee, je moet een vreselijk lang programma kiezen. Als er niet genoeg water wordt gebruikt, spoelt het vuile water niet goed weg en worden je luiers niet schoon. Zo simpel is het.

Ten derde:
prop je machine niet te vol!! Als je je hand verticaal, bovenop je was in de trommel kunt houden, zit je goed. Te vol = niet goed. Het water komt niet bij alle was. Dus jammer voor die laatste 2 luiers, die moeten even een ronde wachten.

Ten vierde:
gebruik een waspoeder. Geen vloeibaar wasmiddel, dat wast niet schoon genoeg voor deze was. Welk merk waspoeder je moet gebruiken, hangt een beetje van de soort luier af die je gebruikt, maar gebruik vooral voldoende. Een theelepeltje waspoeder haalt echt niet de poep uit de luiers, wat er ook wordt gezegd.

En waarom moet je dan waspoeder gebruiken? Omdat het hele fijne eigenschappen heeft! Het zorgt ervoor dat vuil (lees: poep) goed uit de vezels van de luiers wordt geweekt (water!) en verder dat het vuil zwevend wordt gehouden in het water zodat bij het pompen het vuile water wordt afgevoerd. Een prachtige uitvinding. Als je te weinig waspoeder gebruikt, slaat het vuil weer neer in het wasgoed. Dan ben je dus niet de boel schoon aan het wassen! Je krijgt dan luiers die na 1 klein plasje ruiken als een beerput, die luiers zijn dus echt niet schoon.

En laat de luiers niet te lang liggen, was ze na een dag of 2.

Wil je meer tips, klik dan op de button. En heb je dan nog vragen, stuur een mail, start een chat, bel ons: we helpen je graag!

Volg je Kaatje Katoen al op social media? We vinden het altijd leuk als je ons tagt in je wasbare avonturen!

PS: Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe blogs, nieuws en acties? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
De waardering van www.kaatjekatoen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 241 reviews.