Kaatje Katoen 30 jaar

Dit jaar bestaan wij 30 jaar! Hoe het allemaal begon… In 1992 zijn we gestart met onze luierservice. Luierservice? We reden dag in dag uit langs jonge gezinnen om gebruikte katoenen luiers – vandaar onze naam – op te halen en weer schone af te leveren. De vuile luiers werden gedurende de week bewaard in zakken in een container en dat brachten we naar de wasserette. Een abonnement voor vijftig luiers kostte bij ons ƒ 22,50. Je leest het goed, gulden ja! 😉

Uiteindelijk zijn we gestopt met de luierservice en hebben we ons vooral gericht op de verkoop van wasbare luiers en het geven van advies! Er kwamen steeds meer verschillende soorten wasbare luiers op de markt, in plaatst van de ‘katoenen lappen’. De luiers werden steeds mooier en luxer, wat de overstap naar wasbare luiers natuurlijk gemakkelijker maakt.

We zijn nu uitgegroeid tot een webshop voor verschillende wasbare, herbruikbare en duurzame verzorgingsproducten, naast de wasbare luiers. Wij zijn heel blij dat steeds meer mensen inzien dat het anders moet: minder afval produceren!

In al die jaren hebben wij samen met al onze klanten bijna 5 miljoen kilo afval bespaard. Dat zijn bijna 100 miljoen wegwerpluiers. Oké, dit klinkt misschien veel, maar het is eigenlijk niets vergeleken met de jaarlijkse kilo’s aan wegwerpluiers, dat is namelijk 150 miljoen kilo in heel Nederland. Dus… we knallen door en proberen zoveel mogelijk ouders te overtuigen om te kiezen voor wasbare luiers. Vies zijn wasbare luiers echt niet, of in ieder geval niet viezer dan de wegwerpvariant. Ook dan krijg je gewoon te maken met poep.

Op de foto zie je Loes en Carien, ⁠oprichtsters van Kaatje Katoen. Tot op de dag van vandaag zetten zij zich in om wasbare luiers op de kaart te zetten.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
De waardering van www.kaatjekatoen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 241 reviews.