Communiceren met je baby

Door je baby veel bij je te dragen, leer je snel signalen herkennen. Je wordt door het dragen steeds gevoeliger. Als je baby honger krijgt, merk je dat hij gaat zoeken naar de borst, snuffelen en (wat later) gaat sabbelen op de handjes. Als je je baby apart in een bedje zou leggen, zou je dit soort signalen missen. Je zou het pas horen als je baby gaat huilen – een laat hongersignaal. Door het dragen merk je de meer subtiele communicatie op.

Nattigheid

Baby’s die een volle luier hebben, willen niet graag gedragen worden. Ze houden er niet van om met hun billen in de nattigheid of viezigheid te worden gedrukt. De ene baby is er gevoeliger voor dan de andere. Dit is eigenlijk al een eerste vorm van zindelijkheid zijn bij een baby. Wist je dat door het dragen van je baby je eerder opmerkt of je baby moet poepen of plassen? Wasbare luiers zorgen ervoor dat de baby het zélf eerder opmerkt.

Groot, groter, grootst

Tegenwoordig zijn er zoveel kinderen die nog niet zindelijk zijn als ze voor het eerst naar de basisschool gaan. In Westerse samenlevingen zijn kinderen eigenlijk extreem laat zindelijk. Er zijn zelfs luiers te koop vanaf 18 kg (4/5 jaar). Natuurlijk is dat handig als er iets is met jouw kindje, waardoor het niet zindelijk kan worden. Maar voor de meeste ouders is dat echt niet wat ze willen. Vroeg zindelijk worden is zoveel makkelijker en prettiger voor iedereen.

Verbinding

Wil je meer weten over dragen en de communicatie met je baby? Speciaal voor toekomstige ouders, is er een compleet nieuwe zwangerschapscursus bij Hechte Band. De meeste cursussen bereiden ouders vooral voor op de bevalling. In deze cursus is dat anders: alles draait om verbinding – en de voorbereiding op een echte baby in je armen. Meld je hier aan voor de zwangerschapscursus,  je krijgt een pop mee naar huis om alvast te oefenen met dragen, luiers verschonen en optillen van je baby.

Volg je Kaatje Katoen al op Instagram? We vinden het altijd leuk als je ons tagt in je wasbare avonturen!

PS: Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe blogs, nieuws en acties? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00
De waardering van www.kaatjekatoen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 241 reviews.